Zijn knabbelvisjes ziekteverwekkers?

De laatste jaren zijn ze steeds bekender geworden, de knabbelvisjes. Mensen laten deze visjes graag aan hun handen en voeten knabbelen. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze visjes een infectie kunnen veroorzaken, dat is uit onderzoek van het RIVM gebleken. Maar wees niet bang, de meeste mensen zijn niet vatbaar voor deze infecties. Mensen met huidproblemen moeten wel oppassen voor deze visjes. Er is een kans dat u huidinfectie oploopt door deze knabbelende visjes. Daarnaast kunnen mensen met een verminderde weerstand de visjes ook beter vermijden.

De knabbelvisjes zijn vooral bekend geworden omdat ze dode huidcellen van handen en voeten op eten, ze zorgen ervoor dat je huid heerlijk zacht aanvoelt. Maar het probleem is dat het water waar deze visjes inzitten niet kan worden gedesinfecteerd, daar kunnen de visjes namelijk niet tegen. Daarnaast word het water ook niet verschoond na elke klant. Infecties kunnen zowel via het water als de visjes overgebracht worden.

Wilt u op een veilige manier een zachte huid krijgen, dan kunt u gebruik maken van een infrarood sauna. Een infrarood sauna is juist goed voor mensen met een huidprobleem. Het helpt de huid goed door te ademen, waardoor het probleem zich kan verminderen. Door de warmte die van binnenuit komt in de infrarood cabine, gaat u zweten, dit zorgt ervoor dat alle gif- en afvalstoffen uit uw lichaam gaan.