Zadelkrukken een voordelige oplossing

Zadelkruk

Zadelkrukken zijn niet meer weg te denken in schoonheidssalons en kapsalons. Werknemers in deze beroepsgroepen lopen een verhoogd risico doordat zij veel en langdurig in dezelfde houding werkzaam zijn en hebben de voordelen van een zadelkruk allang onderkent.

In de meeste beroepsgroepen is het echter vanzelfsprekend dat je je werkzaamheden staand of in een bureaustoel achter een bureau verricht. Soms kan dit niet anders en kan op zich geen kwaad mits men maar regelmatig pauzeert en een andere houding aanneemt, anders is de kans op lichamelijke klachten groot.

Teveel werknemers melden zich ziek met nek- en rugklachten. Dit is voor de desbetreffende natuurlijk erg vervelend want die heeft pijn en zal in veel gevallen professionele hulp van een huisarts of fysiotherapeut nodig hebben om te herstellen. Werknemers missen een tijd lang een waardevolle kracht en zullen oplossingen moeten bedenken om dit op te vangen wat over het algemeen veel geld kost.

Zadelkruk dé oplossing?

In veel gevallen is een zadelkruk de oplossing. Een zadelkruk heeft een ergonomisch gevormde zadelzitting waardoor men automatisch in een natuurlijke en actieve houding gaat zitten. Dit heeft als voordeel dat de bekken in de goede stand komen te staan en de doorbloeding van de bovenbenen gegarandeerd is. Hierdoor kan men lang en intensief gebruik maken van een zadelkruk zonder kans op allerlei vervelende klanten, al is het natuurlijk altijd verstandig om regelmatig te pauzeren.

Zadelkrukken duur?

Een goede zadelkruk hoeft tegenwoordig niet veel geld te kosten. Bij Zadelkruk Nederland treft u een ruim assortiment comfortabele zadelkrukken aan tegen een zeer betaalbare prijs.