Woonschip kopen Groningen

Wonen op een boot

Voor veel mensen is het de ultieme vorm van vrijheid. Wonen op een boot betekent dat je eigenlijk nergens aan vastzit. Toch is dit natuurlijk in de werkelijkheid wel iets anders. Een woonschip kopen Groningen komt bijvoorbeeld net zo goed met een hypotheek als een woning kopen. Dit betekent dat er dus weldegelijk enkele verplichtingen zijn waaraan voldaan moet worden. Het is belangrijk om te zorgen dat je dit met een expert samen goed regelt. Het is immers allemaal net even anders dan een gewone woning.

Een teboekgesteld schip Groningen

Wanneer een hypotheek en een notaris van belang zijn hangt af van het soort schip dat het is. Een woonschip is eigenlijk altijd een teboekgesteld schip. Dit betekent dat het schip is ingeschreven bij het kadaster. Daardoor komen er een aantal belangrijke juridische zaken kijken bij bijvoorbeeld de overdracht en de levering van het schip. In zulke gevallen is het goed om de specialist op dit gebied aan je zijde te hebben. Deze kan je immers bijstaan bij al deze zaken die waarschijnlijk niet voor jou zijn.

De notaris vinden woonschip kopen Groningen

Het is belangrijk om hier de juiste notaris voor te vinden. Het betreft immers specialistisch werk waarin een groot deel van de notariskantoren zich niet heeft gespecialiseerd. Dit betekent dus dat de werkzaamheden niet zomaar door iedere notaris gedaan kunnen worden. Let hier dus goed op voordat je aan een aankoop begint. Dit kan veel problemen achteraf voorkomen. Een goede notaris die dit wel kan, kan dan ook van echte meerwaarde zijn bij de aankoop.