Welke trouwlocatie past bij de mooiste dag uit jullie leven?

Welke trouwlocatie past bij de mooiste dag uit jullie leven? De bruiloft is voor veel mensen één van de mooiste dagen van hun leven en daar hoort natuurlijk een fantastische, romantische trouwlocatie bij. Maar wat past nou bij jullie, bij jullie gasten en is ook nog een beetje praktisch?

Geboorteplaats of woonplaats?

Bedenk of je in je geboorteplaats of in de plaats waar je nu woont wilt gaan trouwen (voor sommigen is dit uiteraard gelijk). Sommigen geven de voorkeur aan een geweldig en unieke locatie wat verder weg, hou wel rekening met de reistijd voor de gasten.

Suggesties

Mogelijkheden voor een unieke trouwlocatie zijn bijvoorbeeld een kasteel, boot of misschien zelfs in de buitenlucht. Hou rekening met het aantal gasten bij de keuze voor een locatie. Sommige locaties zijn bij veel gasten minder handig, denk aan een boot met beperkte ruimte.

Kosten trouwlocatie

De kosten van een trouwlocatie kunnen sterk uiteenlopen. Afhankelijk van onder andere het aantal gasten. Sommige trouwlocaties hanteren een prijs per gast, anderen een prijs per consumptie en voor de huur van de zaal. Vraag altijd van te voren een offerte aan zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Privacy

Wil je trouwen op een openbare plek zoals in een park of bos dan moet je er wel rekening mee houden dat dit een openbare locatie is en dat langswandelende mensen je bijvoorbeeld kunnen feliciteren. Eventueel zou je ook kunnen kiezen voor een gesloten landgoed waardoor er geen ongenode gasten aanwezig zullen zijn.