Weinig resultaten met sporten?

Doe je veel aan krachttraining en is je doel het winnen van spiermassa en boek je geen resultaat? Dan is het zaak om je voedingspatroon en je trainingsschema grondig te analyseren. De resultaten kunnen zelfs dusdanig zijn dat je in plaats van vooruit zelfs achteruit gaat. Er zijn diverse aan te voeren die hier debet aan kunnen zijn.

Het voedingspatroon is belangrijk om te kunnen groeien. Als je veel eet zul je waarschijnlijk aankomen, maar mogelijk dat het dan alleen om vet gaat. Je wilt natuurlijk spiermassa winnen. Kijk dan naar het voedsel dat je nu eet. Krijg je wel voldoende eiwitten binnen? Als dat niet zo is moet je kijken naar eiwitrijke voeding zoals tonijn, kwark, eieren of noten. Kijk hier kritisch naar.

Verkeerd trainen of overtraining kan ook een oorzaak zijn. Voer de oefeningen juist uit, want anders heeft het geen nut om te trainen. Veel trainen is voorts leuk voor veel krachtsporters, maar het is allesbehalve slim als je niet goed rust. Rust is namelijk net zo belangrijk. Bij overtraining kun je eventueel een paar weken rust inplannen, zodat het lichaam kan herstellen. Als je daarna weer begint zul je merken dat het beter gaat. Voor meer fitness tips kun je kijken op de fitness startpagina. Via deze portaal vind je talloze handige tips die kunnen helpen bij het maken van bijvoorbeeld een professioneel trainingsschema.