Wat te doen tegen spierpijn?

Fitness is voor velen een heerlijke uitlaatklep en velen hebben hun hobby gemaakt van fitness. Het is een leuke sport, maar het heeft ook een keerzijde. Je kunt te maken krijgen met vervelende blessures en vaak hebben fitnessers ook last van spierpijn. Dat is natuurlijk vervelend, want als je een week lang spierpijn hebt ben je niet of nauwelijks in staat om te trainen.  Dan is het tijd voor een echte sportmassage die je aan jezelf kunt geven.

Spierpijn in zijn geheel voorkomen is waarschijnlijk niet mogelijk, maar er zijn wel methodes om spierpijn zoveel mogelijk te vermijden. Je kunt voor, tijdens en na het trainen een foam roller gebruiken om de spieren zo los mogelijk te maken. Een foamroller helpt spierpijn deels voorkomen en de spieren zullen minder stijf zijn. Voorts herstellen spieren een stuk sneller en dat merk je wanneer je een foamroller gaat gebruiken.

Een foamroller voor fitnessers is absoluut aan te raden. Online kun je diverse foamrollers gebruiken. Meestal krijg je direct een boekje met oefeningen meegeleverd, zodat je direct aan de slag kunt. Op het internet zijn daarnaast voldoende oefeningen te vinden. Je hoeft je absoluut niet te generen als je met deze foamrollers in de weer gaat, want er zijn in de sportschool voldoende mensen die hetzelfde doen.