Wat te doen met een auto waarbij reparatie te hoge kosten met zich meebrengt?

Je kunt op verschillende manieren aan een auto komen waarbij de reparatie te hoge kosten met zich mee zou kunnen brengen. De schade is dan ‘’onherstelbaar’’ en je zal afscheid van de auto moeten nemen. Dat kan door contact te zoeken met een sloperij, een plaats waar ze de auto vakkundig uit elkaar kunnen halen. Bij de meeste autosloperijen krijg je ook nog eens een vergoeding voor jouw kapotte auto en natuurlijk krijg je in elk geval het vrijwaringbewijs waarmee je de verzekering en de wegenbelasting kunt aantonen dat de auto niet meer in bezit is.


Hoe kunnen de autosloperijen geld verdienen aan kapotte auto’s waarvoor ze betalen?

De autosloperij levert een dienst door de auto in de meeste gevallen kosteloos op te halen bij jou thuis en ook nog eens te betalen voor jouw auto. Waar moeten ze dan hun inkomsten vandaan halen is de vraag die dan waarschijnlijk bij je opkomt. De autosloperijen doen dat door nog bruikbare onderdelen van de auto tweedehands aan te bieden aan bedrijven of particulieren. Ook het schroot wat overblijft kan verkocht worden aan de schroothandelaar.

Aan welke bedragen kun je denken als je jouw auto aan de sloperij geeft?

Als je de auto aan de sloperij aanbiedt kun je een vergoeding van hooguit enkele honderden euro’s voor krijgen. Dit omdat de auto beschadigd of kapot is en deze niet meer op de openbare weg zou mogen rijden. Het merk, de schade aan de auto en de onderdelen die nog te gebruiken zijn die zijn van invloed op het bedrag dat je nog kan ontvangen van de sloperij.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230