Wat is hosted Exchange?

Hosted Exchange is een zakelijke dienst, met deze dienst kan jij je e-mail, contacten en agenda delen met collega’s. Een van de grote voordelen is dat je altijd en over al je a-mail, contactpersonen en agenda kan bereiken via je webbrowser, smartphone PDA of tablet. Het is ook mogelijk om via Outlook bij je gedeelde bestanden te komen. Voor bedrijven is dit een mooie oplossing om te voorkomen dat hun contactpersonen, agenda’s en a-mails verloren gaan. Een andere mogelijkheid die je dan krijgt is om thuis te werken omdat jij je belangrijke gegevens van je bedrijf altijd en overal tot je beschikking hebt.

Een server huren?

Je kan natuurlijk een Hosted Exchange server huren bij een internet service provider. Als je dat doet dan ben je zelf goedkoper uit omdat je zelf geen dure server meer aan hoeft te schaffen. Een ander voordeel om bij een isp een server te huren is omdat je er dan zelf geen omkijken meer naar hebt, dat komt doordat de internet service provider dan verantwoordelijk is voor de updates, onderhoud en reparaties. Als je een server huurt kan je dus meteen aan de slag en heb je er zelf niet veel over te weten.

Wat zijn de voordelen?

–        Gebruikers van Hosted Exchange kunnen bij elkaars agenda kijken en vergaderingen plannen.
–        Aan jou kant hoeven er geen wijzigingen plaats te vinden binnen je eigen netwerk.
–        Doordat er gebruik gemaakt kan worden van Microsoft Web Access kan je de informatie via elke     internet browser benaderen.
–        Al je waardevolle gegevens en Outlook bestanden worden niet langer meer op je computer of laptop bewaard maar op een server.
–        Wanneer er iets met je telefoon is (bijv. verloren of gestolen) dan staan al je contactpersonen nog opgeslagen op de server.