Wat is een sloopauto?

Een auto wordt een sloopauto Amsterdam als deze teveel kilometers op de teller heeft staan, waardoor niemand de auto meer zal willen kopen. Ook kan een auto dusdanig beschadigd raken dat de kosten om de auto nog te repareren niet opwegen tegen de waarde van de auto. In dat geval is het verstandiger een nieuwe auto te kopen en de oude auto af te schrijven als sloopauto.

Een sloopauto kan alsnog worden verkocht, echter niet meer voor gebruik als vervoersmiddel. De auto kan gelukkig nog wel worden opgekocht door een autosloop. Deze zal de waarde vaststellen en er je vaak nog een leuk bedrag geven.

De auto wordt gestript op bruikbare geachte onderdelen, die op hun beurt apart zullen worden verkocht. Dit bepaald eveneens de geldwaarde die je zelf nog voor de auto kunt ontvangen. Hoe beter de onderdelen, hoe hoger de waarde van de auto nog is. De rest van de auto zal worden geperst en eveneens voor doeleinden worden hergebruikt. Zo heeft je sloopauto alsnog voldoende waarde en hou je er nog wat aan over.

Er zijn diverse sloperijen in ons land te vinden, dus ook in jouw omgeving zul je vast een sloperij vinden die je kunt inschakelen voor een mooie sloopklus. Houdt er wel rekening mee dat je ook landelijke bedrijven kunt inschakelen. Zij kunnen ook gewoon je auto komen ophalen en doen dit vaak nog geheel kosteloos ook. Ideaal en zo bespaar je nog geld ook, want je auto zelf naar de sloop brengen is soms duur. Tenminste, als je hiervoor vervoer voor moet inhuren.