Wat is een jacuzzi?

Wat verstaat men nu onder een jacuzzi? Eigenlijk is de naam jacuzzi een merknaam voor een bubbelbad, spa, whirpool en dergelijken. Al deze namen betekenen hetzelfde en staan voor een warmwaterbad met daarin een ingebouwde techniek om voor een rustgevend effect te zorgen. Er is een pompsysteem in verwerkt waar luchtbellen en waterstralen door ontstaan die een masserende werking hebben op ledematen en gewrichten. Dit wordt doorgaans als ontspannend ervaren en is daarom geliefd om te gebruiken na het werk of op vakantie.

Er zijn van een jacuzzi diverse varianten op de markt verkrijgbaar die veel op elkaar lijken. Een van de meest bekende vormen is waarschijnlijk wel die van een cirkelvormig bad waarin meerdere personen naast elkaar kunnen zitten. Er zijn ook spa’s te verkijgen waarin men naast elkaar kan liggen. Dit soort spa’s zijn tevens te vinden in een grotere versie waar men in kan zwemmen. Veel van deze modellen zijn verkrijgbaar bij Aqua Vivenda. Daar kan men een jacuzzi kopen, maar daar kan men evenzeer terecht voor advies en voor onderhoud.

Spa om in te zwemmen

Er is een spa op de markt die alle functies heeft van een jacuzzi, maar waar men tevens in kan zwemmen. Dat is de zogenaamde zwemspa. Hier kan men in zitten of liggen zoals in een bubbelbad. Het is voorzien van dezelfde mogelijkheden om bellen en stralen te produceren voor het masserende effect. Wat echter anders is is dat de spa verlengd is met een stuk waarin men kan zwemmen. Een krachtige stroming kan gegenereerd worden om als tegenkracht te dienen wanneer men gaat zwemmen. Zo kan men onbeperkt tegen de stroming in blijven zwemmen. Het voordeel hiervan is dat men vele malen minder ruimte en geld kwijt is dan bij een gewoon zwembad. Een zwemspa is zodoende de ideale oplossing voor mensen die zowel een jacuzzi willen hebben en een mogelijkheid om te zwemmen.