Warmtepomp kopen voor in huis

Het team dat warmtepomp verantwoordelijk is voor ’s werelds grootste zero carbon 90 deg C ammoniak district warmtepomp , in Noorwegen , heeft de prestigieuze Rittinger Award ontvangen van de International Energy Agency Warmtepomp programma gisteravond. De grootschalige duurzame verwarmingsinstallatie wijk zorgt voor warm water en verwarming voor de gebouwen , kantoren, scholen , bedrijven en ziekenhuizen van de stad Drammen , een gemeenschap in de buurt van de hoofdstad Oslo met 63000 mensen . De 13 MW Neatpump industrialheat pomp ” oogsten ” warmte van een plaatselijke rivier en verhoogt het tot het equivalent van 6000 huizen te verwarmen .

Dr Andrew Pearson kreeg de prijs voor zijn onderzoek, ontwerp en ontwikkeling op het gebied van warmtepomp-technologie . Zijn baanbrekende technologie heeft het mogelijk gemaakt om warmte te leveren bij hoge temperaturen , met nul GWP ammoniak in het systeem te draaien .

Star aanspraken gebruik van haar industrieel water warmtepomp ontwerp mag een energie-efficiëntie stijging van 25 procent , in vergelijking met conventionele commerciële warmtepompen. Het mag ook het gebruik van hernieuwbare energie – waterkracht – het verzekeren van de warmtepomp maakt zero carbon warmte beschikbaar van een fjord .

De Rittinger prijs wordt om de drie jaar toegekend door het Internationaal Energie Agentschap Warmtepomp programma aan verdienstelijke personen of teams uit landen die zich hebben onderscheiden in de vooruitgang van warmte pompen technologieën toepassingen , ontwikkeling van de markt alsook de verspreiding activiteiten met blijvende internationale impact. De prijs is vernoemd naar Peter Ritter von Rittinger , een Oostenrijkse ingenieur gecrediteerd met het ontwerp en de installatie van de eerste praktische systeem warmtepomp in 1856 .