Waarom mediation? Mediation bespaart tijd, stress en geld.

Mediation bespaart tijd, stress en geld. Conflicten zijn menselijk aangezien iedereen anders is. Iedereen heeft wel eens te maken gehad met een conflict dit kan zijn met vrienden, familie of zakelijk. Ieder conflict is weer anders en sommige conflicten zijn zo uit de hand gelopen, dat het onmogelijk is om dit op te lossen zonder een derde persoon. Het jij te maken met zo’n conflict of ken jij iemand die te maken heeft met zo’n conflict? In dit geval is het verstandig om het conflict op te lossen met behulp van mediation. In deze blog lichten wij toe wat mediation betekend en wat een mediator doet.

 

Mediation wat betekend het

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij je, onder begeleiding van een bemiddelaar oftewel mediator, samen met de andere partij tot een gezamenlijke oplossing komt. Veel mensen denken dat je een conflict alleen maar kunt oplossen met een rechtszaak en met een goede advocaat. Dit is alles behalve waar, een rechtszaak kent altijd verliezers en zorgt voor alleen maar meer vijandigheid. Een conflict oplossen met de hulp van mediation bespaard vaak veel tijd en geld. Daarnaast werkt je met mediation samen aan een passende oplossing, met deskundige hulp. Het voordeel hiervan is dat jullie dus beide invloed hebben op de uitkomst. Wanneer jullie tot een gezamenlijke overeenkomst zijn gekomen, wordt deze netjes schriftelijk vast gelegd.

Afspraak maken met mediator

Heb jij momenteel te maken met een vervelend conflict of heb je een mediator nodig, omdat jullie gaan scheiden? Neem dan contact op met de mediator die vermeld staat in deze blog. Op de website van deze mediator kun je alle belangrijke informatie vinden en je kunt kijken of een mediator actief is in jou regio. Direct een afspraak maken, dat kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met een van de mediator uit jou regio.