Waarom is het belangrijk om uw handtekening elektronisch te zetten?

We kennen en hebben allemaal een handtekening. Dit is een met handgeschreven naam of een variatie hierop of gedeelte hiervan. Deze handtekening heeft meerdere betekenissen. Twee om precies te zijn. Ten eerste staat hij voor uw identiteit. Een handtekening is uniek en persoonlijk en dus verbonden aan uw identiteit. Als u ergens een handtekening zet laat u eigenlijk weten dat u daar bent geweest. De tweede reden is het ergens mee instemmen. Als uw handtekening onder bijvoorbeeld contract zet betekent dit dat u het eens bent met wat er in het contract staat. Tegenwoordig is het mogelijk om uw handtekening elektronisch te zetten.

Waarom is het belangrijk?

Het is u niet ontgaan dat internet zeer belangrijk en invloedrijk is geworden. Zo ook in het bedrijfsleven. U zult steeds vaker belangrijke documenten via internet toegestuurd krijgen. Dit is dus een digitaal document. Het is echter zo dat zo’n document vaak een handtekening nodig heeft, waardoor het document alsnog uitgeprint moet worden en vervolgens ingescand en gemaild of gefaxt terug gestuurd moet worden met de handgeschreven handtekening erop. Dit kost extra tijd en natuurlijk papier. Daarom heeft Evidos apparaten uitgevonden waar de handtekening opgezet kan worden en direct onder het digitale document geplaatst kan worden.

Interesse?

Bent u als bedrijf geïnteresseerd in de mogelijkheden van het zetten van een handtekening digitaal? Kijk dan op de website van Evidos voor alle producten en informatie hierover