Waar een domeinnaam registreren?

Als het om webhosting bedrijven gaat zijn er in Nederland enkele tientallen bedrijven te vinden waar je een domeinnaam kunt registreren. Het registreren van een domeinnaam is in elk geval eenvoudig. Je geeft aan welke domeinnaam je wilt en vervolgens vul je je persoonlijke gegevens in.

Voordat je daadwerkelijk een domeinnaam gaat registreren kijk je naar diverse zaken. Ten eerste de extensie. Wil je een .nl domein hebben of juist een .com. Er zijn naast deze extensies nog vele mogelijkheden. Zo kun je ook een .net, .info. nu of .be extensie kiezen. Naast deze extensies zijn er nog vele tientallen mogelijkheden, want ieder land heeft zijn eigen extensie. Zo heeft Frankrijk bijvoorbeeld .fr, Duitsland heeft .de en Zweden heeft .se.

Bij het registreren van een domeinnaam kun je direct ook zien of de domeinnaam die je wilt hebben ook nog beschikbaar is. Bij veel interessante domeinnamen is het zo dat deze al zijn bezit. Denk maar een domeinnamen zoals huistekoop.nl of computerkopen.nl. Dergelijke domeinnamen zijn erg populair en bovendien veel geld waard.

Als het om goede domeinnamen gaat zijn er eigenlijk niet heel veel mogelijkheden meer. De beste domeinnamen zijn al geregistreerd. Wanneer dit soort domeinnamen worden verkocht leveren ze ook veel geld op. Logisch, want de domeinnaam speelde lange tijd ook een rol bij de vindbaarheid in Google. Wanneer je een domeinnaam had als Lenen.nl, stond je met zo’n website ook hoog in Google. Op een competitief zoekwoord als Lenen.nl is dat natuurlijk bijzonder interessant.