Vrijwaring van uw voertuig

Als je een sloopauto inlevert dan krijg je een bewijs van vrijwaring van degene die jouw auto overneemt. Demontagebedrijven die erkend zijn bij de RDW hebben de mogelijkheid om jouw auto af te melden bij de RDW. Zij zijn ook de enige bedrijven die dit kunnen. Het is als je een sloopauto laat ophalen door autosloperij Utrecht of weg gaat brengen ook van belang dat je een compleet kentekenbewijs meeneemt.

Het is belangrijk dat je een compleet kentekenbewijs meeneemt. Als je kentekenbewijs niet compleet is of er mist een kentekenplaat of er missen meerdere platen, dan zal de medewerker van het autodemontage bedrijf dit aangeven op de Verklaring demontage.

Krijg ik geld of kost het mij geld wanneer ik deze inlever?
Er zijn mensen die denken dat je niks krijgt als je auto nauwelijks nog iets waard is of wanneer deze niet door de APK komt. Dit is een misvatting. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die wel een vergoeding geven voor jouw sloopauto. Je moet dan ook weten dat dit altijd van toepassing is als je een redelijke auto hebt die nog wat geld waard is. Laat je dus niet bedonderen.

Klacht over sloopbedrijf
Als je een klacht hebt over een sloopbedrijf kun je deze indienen bij de brancheverenging. Natuurlijk is het wel handig dat het bedrijf waarover je een klacht hebt ook is aangesloten bij de branchevereniging. Anders kan het iets lastiger worden om een klacht in te dienen. Houdt hier rekening mee als je een klacht hebt over een autosloop Utrecht.