Voorkom stress en een burnout met een retraite

Ook u kent het wel: Stress, iets waar wij als Nederlanders (en Belgen) dagelijks mee te maken krijgen. Het is nooit leuk om stress te hebben. Alhoewel het in sommige gevallen ook kan lijden tot betere prestaties, als er slechts een milde stress aanwezig is. Werken met grote stress leidt over het algemeen niet tot betere prestaties. Een ontspannen werksfeer zonder al te veel stress is het meest gezond. Want te maken hebben met veel stress is niet gezond voor je lichaam.

Cortisol: het stresshormoon

 

Het stofje cortisol is het gene dat je het gejaagde gevoel geeft. En dit stofje is niet al te best voor je. Het kan zorgen voor hartproblemen en er zijn nog vele andere gezondheidsproblemen mee. Zorg dus dat je zo min mogelijk stress hebt. Heb je toch wat stress? Dan is over het algemeen lichamelijke beweging een zeer goede keuze. Hierdoor kun je het stressniveau aanzienlijk verlagen.

Grote stress druk is ongezond

Er zijn echter mensen die al maanden, jaren of soms zelfs nog veel langer onder grote stress staan. Dit is ongezond, en kan lijden tot veel gezondheidsproblemen. Mensen met veel stress lopen overigens ook de kans om met een burnout te maken te krijgen.  Iets wat steeds vaker voorkomt. Sommige mensen geloven niet zo in een burnout, omdat je vaak aan de buitenkant niets ziet. Toch is een burnout iets dat echt bestaat,en het is een serieus probleem.  Mensen krijgen op steeds jongere leeftijd te maken met deze diagnose. Om dit voor te zijn gaan sommige mensen in retraite. Tijdens een weekend wordt er weinig tot niet gesproken. Ook wordt er gezond gegeten, en niet gerookt of alcohol geconsumeerd.  Mensen komen zo helemaal tot rust, en kunnen eens echt nadenken over wat ze nu precies in hun leven willen.  Meer informatie: Bezoek de retraite website