Voor onderdelen naar de autosloop

De autosloperij Rotterdam is allang niet meer enkel geschikt als laatste rustplaats voor je afgeschreven auto. Vroeger was het misschien zo dat de auto in zijn geheel werd gesloopt op een autosloop. Tegenwoordig word er bij een autosloop eerst gekeken of er nog bruikbare onderdelen aan de auto zitten, die goed genoeg zijn om nog door te gaan naar de verkoop.

Zeker nu er steeds minder bedrijven werkzaam zijn binnen de autosloop en de bedrijven die wel nog in de autosloop actief zijn, gebonden zijn aan strengere wetgeving en regels, waaronder bijvoorbeeld de milieuwetgeving, komen de meeste inkomsten voort juist uit het onttrekken van onderdelen uit bestaande auto’s. Zolang de onderdelen tijdens de autosloop nog goed blijken te zijn, kunnen deze worden weggenomen en apart beschikbaar gesteld voor de verkoop.  Dit heeft voor zowel de autosloop als de consument voordelen. Bovendien is het gunstig voor het milieu omdat er nu niet onnodig afval ontstaat en de onderdelen worden gerecycled. Het loont dus om goed te kijken welke onderdelen nog bruikbaar zijn.

Zo word het voor de consument mogelijk om via de autosloop op goedkope maar toch betrouwbare wijze aan nieuwe onderdelen te komen, die qua kwaliteit amper onderdoen aan nieuwe onderdelen. Echter kun je ze nu bij de autosloop veel goedkoper vinden en laten monteren. Denk hier bijvoorbeeld aan banden. Als de banden op een sloopauto die rijp is voor de autosloop nog goed blijken te zijn, kunnen deze gemakkelijk nog worden hergebruikt op een andere auto.