Vlooien bij een kat

Heeft u een kat als huisdier en merkt u dat uw kat zich steeds vaker krabt en dat hij last heeft van jeuk? Dan kan het zomaar zijn dat u kat last heeft van vlooien. Maar wat kunt u eigenlijk doen tegen vlooien bij een kat? Deze informatie vindt u op de website van zoekdierenarts.nl. Hier vindt u uitgebreide informatie over een groot aantal verschillende dieren. 

Vlooien

Wat zijn vlooien eigenlijk? Vlooien zijn kleine beestjes die leven van bloed van in dit geval uw kat. Het is erg belangrijk dat u deze vlooien zo snel mogelijk weet te verwijderen van uw kat. Het kan namelijk zelfs zo erg zijn dat uw kat last krijgt van bloedarmoede. Daarnaast is het ook mogelijk dat u hier anders zelf last van krijgt. Om de vlooien te verwijderen kunt u gebruik maken van diverse middelen. Ook is het van groot belang dat u uw huis goed schoonmaakt om ervoor te zorgen dat ze niet in uw huis blijven en weer makkelijk op uw kat terecht kunnen komen.

Een dierenarts bezoeken

Lukt het u niet om de vlooien zelf te verwijderen? Ga dan op zoek naar een dierenarts bij u in de buurt. Via de website van zoekdierenarts.nl vindt u een overzicht van dierenartsen in uw omgeving.