Vitamine B en het belang ervan

Vitamine B is een belangrijke vitamine die mensen normaliter veel binnen krijgen. Het is een vitamine die het lichaam zelf niet kan aanmaken, en daarom uit het voedsel geput wordt. Er zijn veel verschillende B vitaminen en deze zitten ook in veel verschillende producten. Hieronder is een overzichtje van de belangrijkste soorten.

– B1 en B2: zorgen voor energie uit koolhydraten en zitten in graan, aardappelen, groente, vleesproducten en melkproducten
– B3: zorgt voor een goede werking van het zenuwstelstel en is te vinden in vis, vlees, volkorenproducten, groenten en cashewnoten.
– B5: maakt energie aan uit vetzuren en zit in groenten, fruit, eieren, melkproducten en peulvruchten.
– B6: zorgt voor vorming van rode bloedcellen, een goede weerstand en goede spijsvertering. Deze vitamine is net als veel andere producten te vinden in melkproducten, eieren, vleesproducten en graanproducten.
– B12: zorgt voor aanmaak van rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelstel. Het is alleen te vinden in dierlijke producten zoals vleesproducten, melkproducten, vis en eieren.

Zoals je ziet is het voor veganisten dus erg belangrijk om op hun B12 waarde te letten. Het is bijna onmogelijk om een goede waarde te krijgen zonder supplementen te slikken. Dit is echter geen probleem, aangezien er tegenwoordig veel soorten supplementen zijn. De meesten zijn vanuit een goede oorzaak geopend en zullen dus een goede werking hebben. Producten zoals now foods en jarrow formulas zijn supplementen die veel getest en geprobeerd zijn, dus een garantie hebben dat het werkt. Het is een aanrader om een merk te pakken zoals now foods, omdat deze weten wat ze maken en wat er in de supplementen zit. Het is misschien wat duurder, maar als het om je gezondheid gaat is niks te duur uiteraard. Deze producten zijn te koop in de lokale natuurwinkel en via internet. Het is de investering waard als je een vitamine B tekort hebt.