Verschillende soorten tennisschoenen

Als je wel eens naar een tenniswedstrijd hebt gekeken zal het je opgevallen zijn dat alle banen er anders uit ziet. De blauwe banen heten hardcourt en zijn van beton of asfalt waarop een rubberachtige coating is aangebracht De bruinoranje banen zijn van gravel wat een mengsel is van gemalen puin zoals baksteen en dakpannen. De groene banen hebben gras als ondergrond. Al deze ondergronden reageren anders op de bal en lopen anders. Niet alleen een tennis racket is dus belangrijk. Het is ook belangrijk om tennisschoenen te dragen die passen bij de ondergrond waar je op speelt.

 

Tennisschoenen voor gravel

Gravelbanen zijn wat trager dan hardcourts en grasbanen. Spelers met veel kracht kunnen hier extreem krachtige ballen slaan en kunnen dus het best baseline spelen. Je hebt op deze baan stabiliteit nodig, omdat je je zijdelings over de baan beweegt. Een tennisschoen voor gravel moet een goede grip bieden, omdat gravelbanen dat zelf niet doen. De buitenzool moet ook goed ontworpen zijn, zodat het geen gravel vasthoudt in het profiel en de baan niet verpest. De zijkanten moeten ook extra stevig zijn, zodat je bij het richting de bal glijden geen kapotte schoenen krijgt.

 

Tennisschoenen voor hardcourt

Vele mensen vinden een hardcourt een neutrale ondergrond. Een middenweg tussen graf en gravel wat betreft balsnelheid en stuitterreactie. Hardcourt is geschikt voor veel verschillende speelstijlen en zowel krachtige als snelle spelers kunnen op deze ondergrond uit de voeten. Harcourts zijn echter niet lief voor je schoenen. Hardcourtschoenen hebben een stevige buitenzool, een demping en veerkracht, omdat hardcourt zwaar is voor je voeten en benen en een bovenkant die heel stevig is zodat je stabiliteit hebt. K Swiss schoenen kunnen hier erg voor geschikt zijn.

 

Tennisschoenen voor gras

Snelle spelers die hard kunnen serveren spelen graag op gras door de snelheid van de bal op de ondergrond. Grasbanen kunnen glad zijn door neergeslagen dauw, dus tennisschoenen voor gras moeten goede grip bieden. Ook moet de buitenzool vlakker zijn, zodat je schoenen de baan niet beschadigen. Buitenzolen mogen minder duurzaam zijn, omdat de ondergrond zachter is en je schoenen dus minder makkelijk beschadigen.