Verbindende communicatie voor contact met de ander en jezelf

Verbindende communicatie is een techniek die je wordt geleerd via Vinecoaching. Dit is een bedrijf waar je terecht kan voor het leren van verbindend communiceren. Maar wat is verbindend communiceren eigenlijk precies? En hoe pas je dit toe in je eigen leven? Jan van Koert leert het je via Vinecoaching, en wie weet kan jij straks ook veel makkelijker in interactie zijn met de ander en met jezelf. 

Wat is verbindende communicatie eigenlijk precies?

Om de ander te begrijpen moet je eigenlijk eerst begrijpen wat je zelf graag wil. Welke emoties je hebt, en wat jij meebrengt in een gesprek. Door eerst hier inzicht in te  krijgen  kan je vervolgens gaan bekijken wat de ander precies wil en kan je hierop inspelen. Door te weten wat er in jou leeft, wat er in de ander leeft weet je ook wat nodig is om beide partijen te helpen. Het klinkt makkelijker dan dat het is, en de technieken van verbindende communicatie kunnen hierbij helpen.

Meer weten over Vinecoaching?

Behalve voor verbindende communicatie kan je hier terecht voor nog veel meer onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan geweldloos communiceren en bijvoorbeeld voor een opleiding als mediator. Op de website van Vinecoaching vindt je meer informatie.