Verbeteringen aan de iPhone 5

 

De iPhone 5 werd aangekondigd op 12 september 2012 door Apple. Deze telefoon kreeg een groter scherm dan zijn voorganger, het scherm werd nu 4 inch. Ook werd de processor verbeterd, er kwam een A6 Apple processor. De telefoon is gedeeltelijk geschikt voor het 4G netwerk. Wat er ook nieuw aan is, is de Lightning-connector.

De telefoon werd vanaf 28 september 2012 verkrijgbaar en is nu al zo een anderhalf jaar oud.

De telefoon is nog beperkt verkrijgbaar aangezien eind 2013 de iPhone 5s uit is gekomen. Maar toch zijn er bij enkele providers en webwinkels nog kleine voorraden beschikbaar.

 

Het 4 inch scherm heeft een resolutie van 1136 bij 640 pixels met een pixel dichtheid van 326 ppi. Het heeft een retina scherm. Het scherm is in de breedte niet veranderd, maar wel in de lengte. Dit heeft als gevolg dat er een extra rij voor applicatie iconen kwam. Ook zijn de applicaties geoptimaliseerd. Zo kan je bijvoorbeeld meer e-mails lezen en op de applicatie van de agenda een volle werkweek zien.

 

Door het grotere scherm moesten applicatie ontwikkelaars de applicaties optimaliseren tot een groter scherm, anders zouden er zwarte balken komen, dit werd verplicht in mei 2013.

Apple heeft ook gebruik gemaakt van een nieuwe technologie op het scherm, de Touch screen sensoren werden geïntegreerd in het scherm. Dit zorgde ook voor minder scherm laag en dus een dunnere telefoon.

Een andere verbetering is de Lightning dock connector. Dit is een aansluiting voor 8 pins connectoren. Deze past er op twee manieren in. De nieuwe Lightning connector is 80% kleiner dan de 30-pins connector. Het zou volgens Apple ook duurzamer zijn dan de vorige dock connector.