Veranderingen in de wereld

Dat de wereld altijd blijft veranderen is niet onbekend. We weten steeds meer en we willen steeds meer. Door de wetenschap begonnen steeds minder mensen te geloven in de verhalen die werden verteld en die in de bijbel stonden. Hierdoor werd het aantal mensen wat geloofde in God steeds minder. Doordat steeds minder mensen christen of katholiek waren, veranderde er veel. Een voorbeeld hiervan is de Seksuele Revolutie, die in zijn plaats weer onder andere indirect de oorzaak van winkels met seksproducten was.

De Seksuele Revolutie

Het beeld van seks binnen het geloof was duidelijk. Het was alleen bedoeld voor voortplanting en mocht alleen gebeuren binnen een huwelijk. Als seks in een anders situatie of voor andere doeleinden werd gebruikt was dit een schande of zelfs strafbaar. Doordat er steeds minder mensen gingen geloven en steeds meer mensen vraagtekens gingen zetten bij de principes, veranderde het beeld over seks ook. Vooral in de jaren ’60 waren er grote veranderingen. Dit was de Seksuele Revolutie. De anticonceptiepil kwam, er werd open gesproken over seks en kwam steeds meer voor buiten huwelijken.

Winkels met seksproducten

Een gevolg van het opener zijn over seks was de seksshop. Seks werd ineens gezien als iets spannends en iets waar je van kon genieten. Daarom kwamen er onder andere verlangens naar seksspeeltjes en sexy kleding voor vrouwen.