Veilig films downloaden

Je hoort het steeds vaker: mensen downloaden films en series via een site en krijgen naderhand een boete opgelegd omdat ze illegaal iets hebben gedownload. Hoe kun je toch op een veilige manier je films downloaden? En waar moet je opletten?

Gratis downloaden

Er zijn heel veel diensten waarmee je gratis films, documentaires en series kan downloaden. Tik maar eens gratis films downloaden in bij een zoekmachine, en je krijgt meteen honderden hits. Aan het gebruik van deze diensten kleven vaak allerlei nadelen. Veel mensen zijn hier echter niet van op de hoogte.

Onveilig

Zo kan het downloaden van materiaal via deze diensten allerlei computervirussen met zich meebrengen. Ook duurt het downloaden via zo’n dienst vaak abnormaal lang. Daarnaast worden deze diensten tegenwoordig steeds vaker gecontroleerd, en kan je daardoor zomaar een hoge boete opgelegd krijgen wegens het illegaal downloaden van filmmateriaal. Zo’n boete is nogal een dure grap: het bedrag van zo’n boete kan namelijk tot in de duizenden euro’s oplopen.

Veilig downloaden

Hier heb je natuurlijk allemaal geen zin in. Maar hoe kan je dan toch nog je favoriete film of serie kijken? Helaas zijn er op dit moment weinig mogelijkheden. Je had natuurlijk Popcorntime maar hier is onlangs de stekker uitgetrokken. Sommige gebruikers van Popcorntime hebben zelfs een boete gekregen wegens het downloaden van illegaal materiaal. Gelukkig nog niet in Nederland, maar wel in ons buurland Duitsland. Deze mogelijkheid is er dus niet meer. Je zou je kunnen aanmelden voor een videostreamingdienst, maar dit kost natuurlijk geld. Gelukkig is er Buttertime, een manier om toch op een veilige en snelle manier films te downloaden.