Van jongs af (rustig)aan gedaan

Ieder kind heeft er wel eens in gespeeld, een zandbak. Vroeger was een zandbak kopen veel minder gedoe dan tegenwoordig. Toen had je niet zo veel variatie in de vormen en stijl van de zandbakken als nu. Je hebt zandbakken in de vorm van schelpen, houten zandbakken en overdekte zandbakken. Een overdekte zandbak is natuurlijk een prachtige uitvinding zodra je ervoor kiest om in de achtertuin een zandbak te nemen.

Er wordt echter, aldus wetenschappelijk onderoek, steeds minder buiten gespeeld. Tegenwoordig spelen de kinderen alleen nog buiten zodra ze pauze hebben op de basisschool.

Er wordt ook veel minder reclame gemaakt als het gaat om speelgoed buiten dan een aantal jaren geleden. Toen waren de skelters, schommels en andere speelattributen populairder dan ooit en wilde iedereen het hebben. Nu mag je blij zijn als je weer eens een keertje deze speelattributen in de folder ziet staan. Dit laat zien dat de modernisering volledig op gang is gekomen. De kinderen kiezen niet meer voor een schommel, maar wel voor een computerspel of console. Heel af en toe komt er weer een rage opzetten, die de mensen weer motiveert om de straat op te gaan. Afgelopen zomer was er nog de Pokemon Go rage. Overal in de wereld was dit razend populair. Het sloeg werkelijk waar alle records. De bedoeling was dat je pokemons moest vangen, maar iedereen nam dit zo populair dat het volledig uit de hand liep. Duizenden mensen liepen over straat een gevaar voor zichzelf en anderen te wezen. Dit is weer een negatief gevolg van de toenemende technologie in ons dagelijks leven. Deze toename op zich is niet een probleem, maar het gene dat het probleem vormt is de toepassing hiervan. Hetzelfde geldt voor wapens of geld. De toepassing ervan kan het maken of breken.

Gelukkig is er altijd nog controle.