Valt uw product onder de ‘Nieuwe aanpak’ richtlijn?

Dan moet uw product een CE-markering aanvragen! Dit is een markering dat aangeeft dat uw product op de juiste wijze is geproduceerd en het veilig binnen Europese lidstaten kan worden verhandeld. Deze keuring is verplicht voor bedrijven die bepaalde producten verkopen zoals bijvoorbeeld een afstandsbediening. Voor een CE-markering moet een bedrijf wel aan een aantal eisen voldoen. Het is grotendeels zelfcertificering om de Ce-markering te behalen. Maar er zijn diverse bedrijven die helpen bij het behalen van deze certificering.

Ondersteuning nodig voor het behalen van de CE-certificering?

HMPA is een bedrijf wat andere bedrijven ondersteunt bij het behalen van deze certificering. Ze bekijken onder andere welke machines hiervoor in aanmerking komen. Na aanleiding hiervan maken ze een overzicht van richtlijnen voor deze machines. En ze maken een risico-analyse, volledig aangepast op het bedrijf. Hierin is te lezen welke risico’s een bedrijf loopt en hoe deze kunnen worden voorkomen. Uiteindelijk is het mogelijk om een document van overeenstemming te laten opstellen. Hierin staan diverse afspraken die u maakt.

Bent u benieuwd naar wat HMPA voor u kan betekenen opweg naar een CE-markering? Wellicht kunnen ze u ondersteunen, tips geven of een van de bovenstaande diensten verlenen. Met de juiste begeleiding heeft u het keurmerk zo in handen!