Tuinmeubel uitkiezen op comfort: hoe doe je dat?

Wat mag er absoluut niet op je balkon, terras of in je tuin ontbreken? Een comfortabele tuinmeubel! In dit blogartikel geven we aandacht aan de tuinstoel. Een essentieel meubelstuk voor jouw buitenruimte. Je wilt een uiteraard een tuinstoel die past bij je tuin en je smaak. Maar, ook het comfortgehalte is belangrijk. Alleen, hoe weet je bij het aanschaffen van tuinmeubelen of de tuinmeubelen comfortabel zijn?

Comfortabele kussens

Je koopt uiteraard een tuinmeubel omdat deze er mooi uitziet. Maar niet onbelangrijk is dat je daadwerkelijk ook heerlijk op het meubelstuk kunt zitten. Daarom kun je in een showroom vaak testen of de tuinstoel lekker zit. Maar zit je nog steeds zo lekker 2 uur later? Om erachter te komen hebben wij een aantal tips waar je op kunt letten bij het kopen van tuinmeubelen. Tip 1: de dikte van de vulling van de kussens van de tuinmeubelen. Dikkere kussens zitten vaak comfortabler, als de vulling tenminste niet té zacht.

tuinmeubel

Het tuinmeubel ontwerp?

Maar, dat is niet het enige. De tuinmeubel zelf is ook van belang. Heb je zin om na een lange dag werken onderuit gezakt in je tuinstoel te zitten? Dan is een tuinstoel met een lage rug, zonder armleuningen de beste match. Zit je liever rechtop? De tuinstoel met armleuningen en hoge rug is dan het meeste geschikt. Wil je iets tussenin? De tuinstoel met verschillende standen, hoge rug en armleuningen is dan de beste keuze.

Veel mensen over de vloer?

Stel je eens voor. Het is een zwoele zomeravond en jij wilt graag je vrienden of familie uitnodigen voor een leuk tuinfeest of een uitgebreide barbecue. Je hebt natuurlijk geen 10 tuinmeubelen in je tuin of op je terras of balkon staan. Wat doe je? Simpel: inklapbare of stapelstoelen zijn de uitkomst! Met kwalitatieve tuinstoelkussens kan iedereen comfortabel genieten!