Stalkers, oplichters en beter weters op auto verkoop sites

Auto’s verkopen is onderdeel geworden van ons dagelijks leven, dankzij internet is het erg makkelijk gemaakt voor elk consument. U kunt in enkele stappen eenvoudig een “auto verkopen” advertentie plaatsen op marktplaats en binnen enkele uren allerlei reacties verwachten van potentiele auto kopers, maar weet u wel hoe u daarmee om moet gaan om een goede deal te sluiten? Hoe kunt u voorkomen dat u wordt opgelicht?

Uw auto verkopen als particulier brengt allerlei gevaren met zich mee, onder anderen het gevaar om in aanraking te komen met oplichters, mensen met verkeerde bedoelingen of dat mensen misbruik proberen te maken van uw onwetendheid. Hierbij zullen wij een aantal tips bespreken zodat u kunt voorkomen dat er misbruik van u wordt gemaakt als u als particuliere auto verkoper.

De stalker

Er zijn veel vreemde mensen op de loer op internet, vooral als vrouw zijnde is het erg belangrijk om zichzelf te beschermen tegen gevaarlijke mensen die door middel van smoesjes achter uw adres, telefoon nummer en gegevens probeert te komen. Als u een auto te koop heeft staan op een auto verkoop site kan dat lokaas zijn voor dat soort mensen, ze zullen zich voordoen als geintereseerde auto koper om achter uw persoonlijke gegevens te komen. Als ze eenmaal uw gegevens hebben kunnen ze deze gebruiken om u te scammen, om bij u in te breken, of om u te gaan stalken.

De beter weter

U heeft een mailtje ontvangen na aanleiding van uw occasion verkopen advertentie, u maakt een afspraak met deze persoon zodat hij/zij de auto kan bezichtigen. Dan begint meestal de ellende bij de zongenaamde “beter weters”, ze zullen er alles aan doen om u te overtuigen dat hij heel veel verstand heeft van auto’s en het veel beter weet als u. Hij zal vervolgens allerlei kwaaltjes en mankementen constateren tijdens de proefrit om de prijs omlaag te trekken, terwijl deze kwaaltjes in werkelijkheid helemaal niet van toepassing zijn. U kunt het vergelijken met een soort van babbeltruc waarbij die persoon u onzeker probeert te maken over de kwaliteit van uw 2de hands auto.

De oplichter

Sommige mensen gaan zelfs een stapje verder en zijn zo brutaal om tijdens iemand mee te nemen om u af te leiden terwijl hij onder de motorkap kijkt, en vervolgens strategisch wat draadjes los maakt zodat de auto tijdens de proefrit zich vreemd gaat gedragen. U zal dan waarschijnlijk denken dat u pech heeft omdat de auto zomaar ineens vreemd doet, maar zal verder niet vermoeden dat ze aan de auto hebben gezeten. Daarnaast zijn er ook mensen die proberen te betalen door middel van een valse cheque of paypal overschrijving die ze achteraf terug trekken waardoor uw uw geld kwijt bent.

Uw occasion verkopen op een veilige manier

U kunt deze gevaarlijke situaties voorkomen door uw auto aan te melden op een veilige occasion verkopen  site die erkende, betrouwbare occasion inkopers voor u opzoekt zoals ikwilvanmijnautoaf.nl. Eenmaal aangemeld wordt u binnen 48 uur gebeld met een mooi bod van een auto handelaar, u mag zelf kiezen of u het bod wel of niet accepteert, u bent dus als consument verder niks verplicht. Mocht u het bod accepteren krijgt u contant uitbetaald op de dag van de sleuteloverdracht. Op deze manier verkoopt u uw occasion op veilige manier zonder in aanraking te komen met vreemde mensen met verkeerde bedoelingen. Aanmelden is bovendien gratis, eenvoudig en 100% betrouwbaar.