Slagbomen en hekwerken

Wanneer je een bedrijfsterrein hebt, zul je veiligheidsmaatregelen moeten treffen om onbevoegde mensen buiten het terrein of buiten de deur te houden. De eigenaren van een bedrijfsterrein kiezen er vaak voor om een slagboom te plaatsen bij de ingang van hun bedrijfsterrein. Wanneer er veel verkeer in en uit gaat, zal men vaak kiezen voor de geautomatiseerde slagboom. De handmatige slagboom wordt meestal alleen toegepast wanneer de slagboom niet intensief gebruikt word. Het is niet handig om een handmatige slagboom te plaatsen bij een bedrijfsterrein die veel bezocht wordt.

Hekwerk en camera’s

Voor het beveiligen van een bedrijfsterrein is een slagboom alleen niet voldoende. De slagboom zorgt er voor dat de ingang van het bedrijfsterrein deels afgesloten is. De rest van het terrein moet eveneens afgeschermd worden. Je kunt dit doen door middel van hekwerk. Er zijn verschillende soorten hekwerken waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende hekwerken zijn gaashekwerk, metalensierhekwerk en het staalmathekwerk.

Gaashekwerk
Dit gaashekwerk zie je vaak bij industrieterreinen. Dit hekwerk is te verkrijgen in verschillende soorten kleuren. Daarnaast kun je er voor kiezen om de bovenkant te combineren met prikkeldraad. Wel is het zo dat dit gaashekwerk eenvoudig te forceren is.

Metalen sierhekwerk
Het metalen sierhekwerk heeft in feite twee functies. Het zorgt er voor dat onbevoegde omstanders niet naar binnen komen en het verfraaid de look van een omgeving. Je komt dit sierhekwerk vaak tegen bij bijzondere woningen en bedrijfspanden.

Staalmat hekwerk
Het staalmat hekwerk is een dikkere variant van het gaashekwerk. Het staalmat hekwerk heeft een strakke en een vriendelijke uitstraling. Je komt dit hekwerk tegen bij parken en dergelijke.