Scheiden is niet altijd oorlog: het kan harmonisch

Scheiden is lijden maar je kan het natuurlijk wel zo pijnloos mogelijk maken. Daar heb je twee mensen voor nodig. Een echtscheiding waarbij partners niet meer met elkaar kunnen praten of bij wie de belangen te ver uit elkaar lopen en ieder een eigen waarheid heeft, zal geen gemakkelijke zijn. Waarschijnlijk hebben beide partners een eigen advocaat nodig. Soms is het niet anders maar het loont absoluut de moeite om het toch samen te proberen. Ik ken gevallen die meer dan 10 jaar duren, waarbij de strijd alleen maar groter wordt en de kinderen alleen nog maar vechtende, huilende en gestreste ouders kent. Dat wil je niet.

Scheiden in harmonie

Het andere uiterste is een echtscheiding die in volledig harmonie plaats vindt. Dat zijn geen uitzonderingen. Vaak gaat het om mensen die begrijpen dat een goede scheiding een goed begin van het nieuwe leven betekent. De prettige bijkomstigheid is dat het daarmee ook goedkoper en sneller is. Na de scheiding is er dan ook vaak weinig tot geen rancune jegens de ander en dat maakt een gezonde nieuwe start mogelijk. In deze harmonische gevallen is er slechts een mediator nodig om de scheiding formeel vorm te geven. Er moet namelijk een echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan opgesteld worden.

Zoek professionele begeleiding bij het scheidingsproces

Zoek je professionele begeleiding bij je scheidingsproces neem dan eens vrijblijvend contact op met team scheiding Amsterdam. Zij zijn in staat om snel zicht te krijgen op wat jullie nodig hebben. Ze hebben oog voor de gevoeligheid van de situatie en de emoties. Tegelijkertijd wordt er praktisch en doelmatig gewerkt. Bij een scheiding gaat het er om zo goed en snel mogelijk tot een tevreden uitkomst te komen. Een uitkomst die beide partners de mogelijkheden geeft een nieuw leven zonder de ander op te bouwen.

scheiden