Schadeauto’s

Je hebt net een auto waarmee je een ongeluk hebt gemaakt. Wat ga je nu doen? Door de schade zal het veel kosten met zich mee brengen om de auto volledig te repareren. Je mag van geluk spreken als je alleen blikschade hebt gemaakt d.w.z. dat alleen de kappen van de auto beschadigd zijn. Meestal heb je te kampen met grotere problemen dan blikschade en is er bijvoorbeeld iets met de motor aan de hand. Als je het nog slechter hebt getroffen dan wordt je auto total loss verklaard en kan de auto naar de sloop toe. Het is daarom ook altijd handig als je all risk verzekerd bent.
De autosloperij zal kijken wat er nog te redden valt en zal uiteindelijk zelfs het oud ijzer verkopen om er wat aan te verdienen.

Maar schadeauto’s hebben ook zo hun voordelen, zo is het handig als je een kenner bent want dan zie je dingen die een leek niet ziet. En misschien ziet de schade er wel heel erg uit maar vallen de kosten wel heel erg mee.

Een ander voordeel is dat als je een auto uit het buitenland wilt invoeren het scheelt met het BPM (invoerrechten) dat je moet betalen in vergelijking met het in voeren van een normale auto. Deze 2 opties zijn natuurlijk alleen handig als je verstand hebt van auto’s en handig bent met sleutelen. Als eigenaar van een autosloperij kun je hier dan ook perfect de vruchten van plukken zo ook bij autosloperij Rotterdam.