Rolluik repareren

Snel rolluik laten repareren door ROMASS

Het is erg vervelend als je rolluik het niet meer doet. Zo kan er een deuk in de rolluik zitten,  kan de motor zich gaan begeven of gaat de rolluik niet meer naar beneden.  In deze gevallen is een reparatie nodig. Het is onveilig om deze reparatie zelf te doen. Daarom is het raadzaam om het over te laten aan een professionele monteur. Er is geen levensduur te geven aan het rolluik. De levensduur hangt af van hoe vaak de rolluik gebruikt wordt, de mate van onderhoud en het gewicht van je rolluik.  Wanneer de rolluik nog niet 15 jaar oud is, is het vaak nog de moeite waard om de rolluik te laten repareren.

Welke problemen kan je zelf verhelpen?

Voordat je een monteur inschakelt, is het verstandig eerst een aantal zaken zelf te checken. Dit om kosten te besparen voor een reparatie die je ook zelf kan oplossen.

  • Controleer of de batterijen van de afstandsbediening en onderloopbeveiliging nog werken. Vervang ze indien ze leeg zijn. Dat lijkt misschien voor de hand liggend, maar het zou zonde zijn om een monteur in te schakelen voor alleen het vervangen van de batterijen. (het zou niet de eerste keer zijn dat dit voorkomt)
  • Is de stroom aangesloten op het rolluik? Check of er geen stop of aardlekschakelaar is gesprongen in de stoppenkast. Wanneer dit het geval is, vervang dan de kapotte stoppen (in geval van een wat oudere stoppenkast) of zet de schakelaars terug in de juiste positie. Hierbij geldt ook, het lijkt een open deur, maar beter het zekere voor het onzekere!
  • Liggen er geen obstakels of vuil onder het rolluik. Wanneer er vuil onder het rolluik ligt of een eventuele obstakel kan het voorkomen dat het rolluik niet meer sluit. Haal het aanwezige vuil of obstakel weg. Dit kan namelijk de werking van de onderloopbeveiliging beïnvloeden. Kijk of het rolluik nu wel wil sluiten.
  • Mist het rolluik geen onderdelen en zijn de onderdelen nog intact? Controleer of alles goed vast zit, compleet en intact is. Wellicht is er een snoer los geraakt die eenvoudig vast te maken is. Indien je dat wenst, kun je zelfs de kap openen om te kijken of daar alles aanwezig is.

Indien je de bovenstaande handelingen hebt uitgevoerd en het rolluik nog steeds niet werkt, adviseren we om een ervaren monteur in te schakelen. Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Wat kan ROMASS jou bieden?

ROMASS biedt reparaties aan voor alle types en merken rolluiken. De professionele en erkende monteurs van ROMASS kunnen zowel elektrische rolluiken als garage rolluiken repareren. Met ruim 20 jaar ervaring zal de dienstdoende monteur er alles aan doen om je storing op te lossen. Wanneer je een afspraak maakt zal de monteur binnen 2 uur ter plaatse zijn om je rolluik zo goed mogelijk te repareren.

Is jouw rolluik kapot en wilt je dat deze gerepareerd wordt? Maak een online afspraak onze website. Door de verschillende stappen in het aanmeldingsformulier te volgen meld je snel en eenvoudig online een reparatie aan. Een van onze medewerkers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om een definitieve afspraak in te plannen. Na afloop van de rolluik reparatie ontvang je een rapportage waarin beschreven staat, welke werkzaamheden de monteur heeft uitgevoerd.

Wilt u liever telefonisch een afspraak inplannen? Geen probleem. U kunt ons bereiken op 085-7822730.

In welke regio kan ik een rolluik reparatie aanmelden?

ROMASS is dankzij haar uitgebreide netwerk van servicemonteurs werkzaam in heel Nederland. Of u nu een rolluik reparatie heeft in Tilburg, Eindhoven, Rotterdam, Nijmegen of Amsterdam. Een van onze monteurs komt zo spoedig mogelijk jouw kant op om de rolluik te repareren. Onze monteurs staan meestal binnen 2 uur maar in ieder geval binnen 48 uur ter plaatse.