Opkomst van de mini segway

De mini Segway is in verschillende webshops op dit moment te koop. Ook in Nederland. Er worden verschillende namen voor eigenlijk hetzelfde product gebruikt. Je komt een oxboard, segboard, mini Segway, elektrische hoverboard en nog vele andere namen tegen. Je kunt ze misschien scharen onder de naam smart balance board. Want dat zijn ze eigenlijk allemaal. Een elektrische apparaat die gebruikmaakt van de techniek waar de Segway op werkt. De apparaten zijn alleen kleiner, handzamer en hebben geen stuur. In Amerika en Aziƫ kom je ze in de grote steden steeds vaker tegen.

De mini Segway besturen is niet heel ingewikkeld. De meeste mensen kunnen al binnen een half uur het apparaat goed besturen. Het vormt zich als het ware aan je eigen bewegingen waardoor het snel vertrouwt gaat aanvoelen.

Werking mini segway

De smart balance boards werken allemaal elektrisch door middel van een oplaadbare accu. Ze laden zich binnen drie uur meestal op en kunnen dan een lange afstand daarmee afleggen. De afstand die je met het apparaat kunt overbruggen is wel afhankelijk van het gewicht dat het meedraagt en de soort oppervlakte waarop gereden wordt. Meestal kun je er tussen de 15 en 25 kilometer mee afleggen met een snelheid van 10 tot 15 kilometer per uur. De boarden hebben sensoren die het apparaat in balans houden. Verder hebben de meesten led verlichting voor en een indicator voor de batterij. De wielen zijn hol en van een massief materiaal gemaakt die niet lek kan gaan. Ze zijn in verschillende kleuren beschikbaar.
Bekijk ook eens hoverboardvergelijken.nl