Op weg met GPS

Weet je nog van die leuke vakanties van vroeger? Met zijn allen in de auto, je ouders voorin, met de landkaart, misschien ook nog ruziƫnd. Het had natuurlijk ook wel echt zijn charme maar tegenwoordig hoeven we gelukkig niet eerst meer een kaart uit te vogelen om op correcte wijze op je plaats van bestemming aan te komen. Een GPS tracker is een zeer goed hulpmiddel bij het altijd correct vinden van de weg, ook als je in het buitenland op vakantie bent.

GPS is ook een zeer handig hulpmiddel om in te zetten voor werkgevers. Veel werkgevers rusten hun bedrijfswagens tegenwoordig uit met een GPS volgsysteem. Hiermee kun je, zoals de naam uiteraard doet vermoeden, je auto volgen met behulp van GPS. Dat is natuurlijk ook wel handig als je je werknemers wil volgen, maar dat is natuurlijk niet om hen te controleren maar vooral ook als middel om in contact te blijven met elkaar. Wanneer je werknemers zich in riskantere gebieden moeten begeven is het natuurlijk ook fijn om met elkaar te kunnen blijven contacten.

Het handige aan GPS is dat het altijd up-to-date is. Hiervoor moet je natuurlijk wel zorgen dat je je systeem goed blijft updaten. Maar zolang je dat dus netjes doet, zijn je kaarten altijd actueel. Het maakt ook niet zoveel uit als je de verkeerde kant oprijdt, want de GPS berekent dan jouw route gewoon opnieuw. Met een kaart zat je dan natuurlijk al ontzettend puzzelen waar je in hemelsnaam was uitgekomen, maar met een GPS tracker is dat dus gelukkig verleden tijd en zal je je route altijd netjes en snel kunnen hervatten.

De meeste GPS trackers bieden ook nog de mogelijkheid om berichten te versturen en te ontvangen. Dat is dan bijvoorbeeld wel weer handig bij bedrijfswagen om zo in contact te blijven met de thuisbasis.