Ontspannen in uw Jacuzzi door aromatherapie

Een Jacuzzi is een perfect middel om volledig tot rust te komen na een drukke en stressvolle dag. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat, dankzij de combinatie van warm water en masserende waterstralen, een Jacuzzi kan helpen bij het verbeteren van uw fysieke gezondheid. Naast deze helende werking op het lichaam zorgt een spa ook voor uw mentale gezondheid.

Om de helende werking op uw geest te versterken, kunt u gebruik maken van de zogenaamde aromatherapie in uw bad. Hiermee voegt u via de aroma unit van uw spa gedoseerd een geur naar keuze toe. Verschillende geuren hebben ook een verschillende werking. Zo zijn er de geuren als kamille en rozen die een ontspannende werking hebben. Kunt u juist een oppepper gebruiken? Gebruik dan een geur als citrus, dennen of munt. Voor het verhelpen van uw verkoudheid kunt u het beste een eucalyptus geur gebruiken.

Een Jacuzzi, ook wel bubbelbad genoemd, zorgt dus zowel voor uw fysieke als mentale gezondheid. Deze vorm van aromatherapie wordt al sinds het jaar 3000 voor Christus toegepast door de oude Egyptenaren. Dit deden zij door gebruik te maken van etherische oliën, gewonnen uit planten en bloemen.

Wanneer u een Jacuzzi koopt en gebruik wil maken van aromtherapie, vraag dan altijd naar de mogelijkheden van de spa. Ook is het belangrijk om aromatherapieproducten aan te schaffen die speciaal bedoeld zijn voor een bubbelbad.