Ontdek de Marokkaanse cultuur in Marrakech

Marrakech rijst als een oase van schoonheid boven de Saharawoestijn uit. Al sedert dit “Juweel van het Zuiden” een belangrijke rustplaats is geworden langs de verschillende historische karavaanroutes naar Timboektoe, heeft Marrakech een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op avontuurlijk ingestelde reizigers. En met de vele troeven die de stad te bieden heeft, is dat echt niet zo verwonderlijk.

Het weer in Marrakech

Marrakech is gelegen in de woestijn en heeft een landklimaat waarbij de temperaturen erg hoog op kunnen lopen. Door het hele jaar zijn de temperaturen vrij constant en dus zijn de dagen vaak heet tot erg heet. Tijdens de zomermaanden kunnen er echter ook zandstormen voorkomen. Tijdens de wintermaanden kan de temperatuur ’s nachts wel hard dalen. De beste periode om naar Marrakech te reizen is dan ook gedurende het voor- en najaar wanneer de temperaturen draaglijk zijn, maar je nog niet geconfronteerd wordt met de meer wispelturige wintermaanden.

Marrakech-Market

 

Bezienswaardigheden

Marrakech behoort samen met Fez, Meknes en Rabat tot de vier koningssteden van Marokko. De grootste bezienswaardigheid is ongetwijfeld de “medina”, het oudste stadsdeel dat centraal is gelegen. Dit labyrinth aan kleine steegjes biedt de perfecte kennismaking met de Marokkaanse cultuur. De vele geuren en kleuren die je hier opsnuift zijn voor heel wat reizigers het hoogtepunt van hun reis. Het grote plein aan de ingang van de medina, de Djemaa El Fna, is het levendige centrum van de stad. Met talloze kraampjes, artiesten, waarzeggers en slangenbezweerders vind je hier het echte Marokkaanse leven. Tijdens je verblijf in de Marokkaanse stad zal je ook de grootste moskee van de stad zien. De Koutoubia Moskee is te zien vanaf het Djemaa el Fna plein maar is helaas niet toegankelijk voor niet-moslims. Een stedentrip naar Marrakech is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan een Hammam. De Hammam is een Marokkaanse spa waar je tot rust kunt komen en waar er verschillende badrituelen plaatsvinden.

Festivals

Marrakech is de setting voor heel wat festivals die er in de stad plaatsvinden. De Marrakesh Biennale vindt iedere twee jaar plaats en is een evenement waar iedere internationale artiest zijn werk kan delen. Tijdens dit festival worden er heel wat tentoonstellingen en interactieve evenementen georganiseerd door de hele stad heen. Een iets traditierijker festival is het Marrakech Popular Arts Festival. Hier wordt er Berbermuziek gespeeld en komen er straatartiesten vanuit het hele land hun vaardigheden demonstreren. Het grootste deel van het festival wordt gehouden in het Badi paleis en is een indrukwekkende kennismaking met hun cultuur.