Oefentherapieën in een Jacuzzi

Bij hydrotherapie in het water maken we gebruik van de positieve effecten die water op het lichaam kan hebben. Dagelijks gebruiken we water zonder erbij na te denken. We douchen, poetsen onze tanden, zetten thee. De alledaagse dingen dus. Maar water kan ook heilzaam zijn voor mensen met klachten.

In oude beschavingen zoals die van de Grieken en de Romeinen werd hydrotherapie toegepast om klachten te verlichten. Hierbij doe je oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van de gewichtloosheid van het lichaam en de warmte van het water. Dit kan zijn in een zwembad of in een Jacuzzi bad.

Oefenen in het water heeft vele voordelen ten opzichte van oefenen op het droge. De aangename watertemperatuur geeft rust en kalmering van de spieren. Je hebt minder last van de zwaartekracht en mensen met klachten kunnen dus bewegingen maken die ze eerst voor onmogelijk hielden. Uit onderzoek blijkt dat hydrotherapie in het water een positief effect op de gezondheid heeft.

Hydrotherapie in het water is bedoeld voor mensen bij wie oefenen op het droge te belastend is. Het is uitermate geschikt voor mensen met reumatische aandoeningen, orthopedische klachten, neurologische aandoeningen, longproblemen en chronische pijnen. Zoals gezegd kan deze therapie plaatsvinden in een zwembad of bubbelbad / Jacuzzi. Tegenwoordig zijn bubbelbaden zeer betaalbaar en het overwegen waard voor mensen die iets willen doen aan hun gezondheidsklachten.