Mijn stage in Curacao was fantastisch

Mijn opleiding heeft mij gevraagd of ik een blog wil schrijven over mijn ‘zakelijke’ ervaringen in Curaçao. Nou, bij deze! Van september tot februari ben ik voor mijn opleiding Communication en Multimedia Design naar Curaçao geweest om stage te lopen. Hier liep ik stage bij een bedrijf die websites ontwerpt.

De mentaliteit is zo anders

De mentaliteit van de mensen op Curaçao is zo anders dan je gewend bent in Nederland. In Nederland gaat iedereen gehaast en stresserig met elkaar om. Maar hier niet. Afspraken duren niet perse een uur maar nemen soms een hele middag in beslag omdat het zo gezellig is. Fantastisch toch? Tussen de middag tijd voor een duik in het zwembad en daarna weer fris aan de slag. En werk je liever ’s avonds? Ook prima. Ik kon mijn uren zelf indelen, al begon ik liever zo vroeg mogelijk zodat ik daarna veel vrije tijd had.

Kamer en auto huren

Ik wilde graag een leuk appartement en een auto zodat ik overal heen kon. Het appartement heb ik gedeeltelijk gehuurd met andere studenten, zodat we genoeg ruimte hadden voor onszelf maar ook niet teveel maandlasten kwijt waren. Via Google kun je een hoop mogelijkheden vinden. Hetzelfde geldt voor het huren van een auto. Ik zocht geloof ik op ‘studenten autoverhuur Curacao’ en ‘auto huren Curacao studenten’ uit. Bij de eerste de beste in Google heb ik mijn auto gehuurd en dat is perfect bevallen! Supergoedkoop en ze hielpen waar nodig. Kon altijd contact opnemen.