Meest gebruikte vrij te krijgen medicatie

Vandaag de dag zijn er heel veel verschillende soorten medicijnen vrij te krijgen op de markt. Ze zijn er echt in alle soorten en maten voor allerlei verschillende soorten klachten. Voor veel medicijnen heb je wel een recept nodig maar er zijn ook veel medicijnen waar je helemaal geen recept voor nodig hebt. In dit artikel zullen we dit toelichten door een aantal medicijnen te behandelen die vrij te krijgen zijn.

 

Ibuprofen

 

Veel mensen zien dit als een wat meer heftige versie van paracetamol. Toch is er echt een verschil tussen de twee. Ibuprofen is namelijk een ontstekingsremmer. De medicatie werkt pijnstillend en koortsverlagend. Tot een bepaald aantal milligram kun je ibuprofen gewoon verkrijgen bij de supermarkt en drogist. Dit zijn de tabletten van 200 en 400 mg die je zonder recept zou kunnen krijgen. Wanneer je een hoger aantal mg wilt is het zaak dat je dit op recept doet.

 

Paracetamol

 

Waarschijnlijk heeft iedereen in zijn of haar leven wel eens een paracetamolletje ingenomen. Vaak is het toch het eerste wat iemand met een kater naar binnen werkt bijvoorbeeld. Het is natuurlijk ook gewoon te gebruiken wanneer je gewoon last hebt van hoofdpijn. Soms wordt paracetamol ook genomen tegen koorts. Meestal is dit dan in combinatie met andere medicijnen. Eigenlijk is de echte naam van paracetamol ‘para-acetylaminofenol’. Dit is natuurlijk iets teveel van het goede om leuk uit te kunnens spreken, het is daarom gewoon paracetamol geworden.

 

Libidoforte

 

Libidopillen zijn gewoon overal helemaal vrij te verkrijgen. Er zijn helaas vandaag de dag nog veel mannen en ook vrouwen met klachten omtrent hun libido. Voor deze mensen is de libidopil van libidoforte vaak een redmiddel. Voor de mannen is er de libidoforte en voor de vrouwen is er de libidofemme. Allebei werken ze libidoverhogend en zullen ervoor zorgen dat de zin naar geslachtsgemeenschap groeit.

 

Hooikoortsmedicijnen

 

Heel erg veel mensen hebben vandaag de dag last van hooikoorts. Hier is ook medicatie voor. Je kunt bij de supermarkt gewoon verschillende soorten medicatie tegen de hooikoorts kopen. Daarnaast heb je ook medicatie op recept, dit is aan te raden voor de mensen die veel last hebben van hooikoorts.