Meer tijd voor andere activiteiten

Als zelfstandige ondernemer weet u dat het een grote en vaak vervelende klus is om de salarisadministratie bij te houden. Toch is het erg belangrijk om dit te doen. Voor uw eigen administratie, maar ook omdat het wettelijk verplicht is. Als u er niet erg bedreven in bent kan het bovendien een tijdrovende bezigheid zijn. Kostbare tijd, die u veel beter aan andere activiteiten kunt besteden. Zo moet de onderneming draaiende worden gehouden, klanten te woord worden gestaan en zal u ook vast belangrijke meetings en vergaderingen hebben. Maar u weet ook als geen ander dat het van groot belang is om het salaris elke maand uit te betalen. Tevreden werknemers leveren betere prestaties en wanneer het personeel niet op tijd wordt uitbetaald worden ze ontevreden. Zo werkt dat nou eenmaal.

Voor deze aspecten van het ondernemen bestaan er processen die het makkelijker maken. U kunt de salarisverwerking bijvoorbeeld volledig uitbesteden aan loonbureau, zoals CBBS. Zij zorgen er dan voor dat elke maand het juiste bedrag wordt uitbetaald aan uw werknemers. Een fijne gedachte en u hoeft zich er helemaal geen zorgen meer om te maken. Ook houden ze de laatste ontwikkelingen in de branche of cao bij zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer de cao verandert en u was er toevallig niet van op de hoogte kan dat vervelende gevolgen hebben.

Een andere optie is om salarissoftware aan te schaffen. Hiermee heeft u de salarisverwerking nog wel in eigen hand, maar gebruikt u alleen software die het veel makkelijker maakt. Bovendien kost het veel minder tijd. Met een paar klikken kunt u alles regelen. Ook worden in programma de laatste ontwikkelingen en veranderende wetgevingen in de branche bijgehouden. Wat ook fijn is, is dat uw werknemers ten alle tijden zelf een salarisstrook kunnen inzien. Met een eigen inlogcode kunnen ze inloggen in de software.