Meer geld uitbesteden

Het is voor een ondernemer is de schildersector lastiger om ondernemer te zijn dan ondernemers in de meeste andere sectoren. Dat komt omdat er in de schildersector relatief veel regels zijn en regels beperken de bedrijfsvoering dikwijls. Een ondernemer zit daarom helemaal niet op deze regels te wachten en wil het liefst zo min mogelijk regels.

Naast de normale wetgeving, die voor elk bedrijf hetzelfde is, moet elk bedrijf zich ook aan de regels van de CAO van de branche waarin zij actief zijn houden. De CAO schilders is een erg lastige CAO en is daarom de meest beperkende factor voor een schilders ondernemer. De vele regels maken het voor ondernemers een stuk lastiger om een schildersbedrijf te hebben. Een deel van de regels had er helemaal niet moeten zijn, omdat ze nauwelijks iets toevoegen en voor ondernemers alleen maar lastig zijn.

Om het jezelf als ondernemer wat makkelijker te maken, kan je dingen uitbesteden waar je zelf niet veel vanaf weet. Zo kan je een deel van de administratie uitbesteden aan een administratiekantoor en kan je juridische zaken uitbesteden aan een expert op dat gebied. Verder kan je alle dingen die met personeel te maken hebben aan een consultant salaris uitbesteden.

Als gevolg doet het administratiekantoor alle moeilijke delen van de administratie en alle delen die het administratiekantoor sneller kan doen dan de ondernemer. Als je een goede afweging maakt tussen de kosten van het administratiekantoor en tussen eigen tijd kan de administratie goedkoper dan voor hoeveel het eerst gedaan werd en kan je deze tijd aan andere dingen besteden. Hetzelfde kan met alle juridische zaken en met alle zaken die met het personeel te maken hebben. Als je goed onderzoek doet naar een goede partner waar je aan kan uitbesteden is het een eenmalige investering van tijd die je makkelijker terugverdient met de tijd die je over hebt.