Levensloop van een auto

De levensloop van een auto begint natuurlijk in een fabriek. Daarna wordt de auto getransporteerd naar een autoverkoper. Daar zijn de auto’s klaar verkoop en klaar om voor een eerste eigenaar aan de slag te gaan. Een auto heeft gedurende circa 15 jaar ongeveer 2 a 3 eigenaren. Soms meerdere, maar dat hangt af van veel verschillende factoren.

De auto’s die je op de sloperij Utrecht ziet zijn meestal aan het eind van hun levensduur of zijn beschadigd door een aanrijding. Echt helemaal nutteloos is een sloopauto niet. Als alle onderdelen die nog gebruikt kunnen worden uit de auto zijn gehaald kan het echte slopen beginnen. Alles wat overgebleven is van de auto wordt in een grote pers tot een klein stukje schroot geperst. Ook dat schroot levert de autosloop Utrecht weer geld op. Ze verkopen het schroot bij een schroothandelaar.

Als de auto geen emotionele waarde voor je heeft en blij bent dat je eindelijk een nieuwe auto mag uitkiezen dan is de sloperij de makkelijkste manier. Geef de auto mee aan de medewerkers van de sloperij en ontvang meteen een mooie vergoeding. Als de auto in slechte staat is kun je er nog enkele tientjes voor krijgen, maar soms kun je nog best rond de 300 tot 500 euro voor je sloopauto krijgen. De vergoeding kun je weer gebruiken bij de aankoop van een nieuwe auto. Ook bij de sloperij werken mensen met veel ervaring en kennis, ze zullen er dus voor zorgen dat je auto netjes wordt verwerkt tot een klein stukje schroot.