Kosten bij het plaatsen van glas

Wanneer je een glaszetter inschakelt voor het doen van een bepaalde klus zul je uiteindelijk een factuur krijgen. Wanneer je eerder al een offerte hebt gehad weet je al hoeveel het gaat kosten, maar wanneer je nog geen offerte hebt aangevraagd zul je eerst willen weten hoeveel geld je ongeveer kwijt bent bij het inschakelen van een glaszetter.

De prijs van glas hangt ten eerste af van het soort glas. Je kunt standaard glas (enkelglas) kopen, maar je hebt ook verschillende soorten dubbel glas. Dubbelglas is aanzienlijk duurder. Je kunt ook een glasplaat op maat laten maken. Over het algemeen ben je dan niet veel meer geld kwijt, omdat vrijwel ieder kozijn of ruit andere afmetingen heeft.

Als het om de kosten gaat hanteren bedrijven verschillende tarieven. Er zijn bedrijven die alleen een uurtarief geven en vervolgens moet je voor onder meer het materiaal en de voorrijkosten extra betalen. Anderzijds heb je glaszetters die alles inclusief rekenen en dan betaal je bijvoorbeeld 50 tot 100 euro per vierkante meter geplaatst glas. Eventueel betaal je nog extra geld voor verwijderingsbijdragen. Op maat gesneden glas is doorgaans ook iets duurder, maar zoals aangegeven is dat bedrag te verwaarlozen.

Op deze manier kan het dus zijn dat er grote verschillen zijn tussen de diverse glaszetters. Het is wel raadzaam om vooraf een glaszetter te raadplegen voor de mogelijkheden. Een glaszetter kan dan bij je thuis komen en je uitleggen welke mogelijkheden er qua glas zijn en wat de kosten uiteindelijk zullen zijn.