Kleine kamers, slimme opbergruimtes

Woont u in een prachtig huis of mooi appartement, maar hebt u niet veel ruimte? Of hebt u studerende kinderen die wel een slimme opbergruimte kunnen gebruiken? Dan is de meidenkast een handige oplossing.

Doordat deze kast niet zo hoog is, kan hij gemakkelijk onder een schuin dak worden geplaatst. Daarmee is het een veel handiger meubelstuk dan een hoge boekenkast of een grote buffetkast. Maar toch zijn rondslingerende spullen makkelijk uit het zicht op te bergen, omdat een meidenkast doorgaans bestaat uit twee deuren en een lade. De deuren zijn meestal gemaakt van hout, maar zijn in een enkel geval ook met glas of matglas te krijgen. Wat u zelf natuurlijk het makkelijkste vindt!

Voor iedere huiskamer

Ook wanneer uw huiskamer niet zo groot is, is een meidenkast vaak een goede oplossing. Of wanneer u eigenlijk een grote kledingkast in uw slaapkamer nodig hebt, maar bijvoorbeeld onder een schuin dak woont. Meidenkasten zijn in te richten precies zoals u dat wilt. Gaat u het meubel op de slaapkamer gebruiken? Dan is een hanggedeelte natuurlijk essentieel. Maar wanneer het gaat om opbergruimte in de hal of woonkamer, dan hebt u waarschijnlijk voldoende aan alleen legplanken. Of misschien wilt u wel meer lades en kleinere deuren. Zo wordt dit meubel een multifunctioneel meubel dat u werkelijk voor iedere kamer kunt gebruiken!

En ook in de afwerking is veel mogelijk. Veel mensen kiezen voor een blank eiken meidenkast, maar ook de witte variant is erg populair. En voor velen is de rustieke uitstraling van een grenen model de juiste keuze. Lakken, beitsen, verven in de kleur van uw eigen interieur. Er zijn mogelijkheden te over!