jacuzzi kopen eigenaar van het bedrijf

De Pensioenwet Regulator ( TPR ) en Pension Protection Fund ( PPF ) onderzoeken de pre -pack insolventie van Astracast over zorgen jacuzzi kopen eigenaar van het bedrijf heeft haar schema gedumpt op de reddingsboot fonds .
Het bedrijf , voorheen bekend als jacuzzi UK , was de belangrijkste werkgever van de jacuzzi UK Retirement Benefit Scheme , die PPF evaluatie in februari ingevoerd , met een tekort van ongeveer £ 51m op een financieringsbasis .
De fabrikant badkamer product is verkregen door Malta gevestigde private equity firma HLD Hoofdstad in december 2012 en omgedoopt tot Astracast en vervolgens WXYZ .
verder lezen
Brintons regeling treedt PPF beoordeling na pre -pack insolventie
Pre – packing zorgen
Silentnight deal te worden onderzocht door The Pensions Regulator
Het bedrijf werd later in administratie zet iets meer dan een jaar , op welk punt de regeling ingevoerd PPF beoordeling, en werd weer door HLD onmiddellijk gekocht voor £ 1.45m in een vooraf afgesproken deal.
De PPF heeft zorgen over ‘ pre – pack’ deals waar bedrijven worden opgewekt na het storten van hun pensioenverplichtingen , en zei dat wilden een onafhankelijke vereffenaar aan te wijzen om deze verkoop te beoordelen uitgedrukt .
Hoofd van de herstructurering en insolventie bij de reddingsboot fonds Malcolm Weir zei : ” We zijn ons bewust van deze zaak en zijn contacten met TPR .
“Gezien onze bezorgdheid met deze zaak zijn wij op zoek naar een vereffenaar van onze keuze zo snel mogelijk aangesteld om het bedrijf te hebben. ”
Weir zei dat de rol van de curator zou zijn om de omstandigheden van de administratie en of de schuldeisers, waaronder de PPF en heffing – jacuzzi  betalers , correct waren behandeld overwegen.
Hij heeft eerder gezegd de PPF wilde beheerders aan te gaan met de PPF alvorens een pre -pack , maar PP begrijpt dat gebeurde niet in dit geval.
In een verklaring van de voorstellen van de beheerder , eerder deze maand gepubliceerd , gezamenlijke beheerder van het bedrijf Leonard Curtis zei een pre -pack had de beste optie beschikbaar geweest .
Het zei het tekort regeling was opgenomen als een ” belangrijke kwestie ” wanneer HLD verwierf het bedrijf in 2012 en er waren ” uitgebreid overleg ” tussen de verkoper , de koper en de trustees geweest .
Het zei trustees concludeerde de transactie was niet wezenlijk afbreuk doet aan de regeling , en na het nemen van de juiste adviezen , steunde de jacuzzi  HLD overname bevestigt dit schriftelijk aan TPR .
Maar in het begin van 2013 het bedrijf bezig BDO naar ” solvent en insolvent ” opties om compromissen te sluiten het tekort regeling, die stond op ongeveer £ 90m op een buy-out basis verkennen .
Het bedrijf zei een oplosmiddel compromis kon niet worden bereikt en geprobeerd om een insolvente compromis makelaar , maar dit werd door de curatoren afgewezen .
Volgens het voorstel van de beheerder van de deal werd afgekeurd wegens zorgen deze uitvoeren te veel risico voor de leden . Het riskeerde ook een 2 miljoen pond per jaar drift van het tekort de PPF zou moeten halen .
Trustees zocht een £ 2.5mA jaar garantie van moederbedrijf HLD die de onderneming niet bereid was te geven .
De curatoren zeiden dat ze zouden proberen om de regeling liquideren in maart en de stevige gewijd Leonard Curtis om alternatieven te onderzoeken .
Er werd besloten administratie , met het bedrijfsleven verkocht via een versnelde M & A ( AMA ) proces dat zou zien op de markt gebracht voor het aangaan van toediening , was de beste optie .
Leonard Curtis en Seneca Partners werden aangesteld om de oefening en vier private equity firma’s uit te voeren en acht de handelaren werden gepolst , waarvan er geen belangstelling getoond jacuzzi .