iPhone 6 robots

De iPhone 6 robots!

Het bedrijf Foxconn vertelde op hun aandeelhouders conferentie dat zei robots gaan gebruiken voor de assemblage van producten, waaronder de iPhone 6. Deze robots kunnen ongeveer 30.000 apparaten assembleren per dag! Er wordt nog volop getest met deze nieuwe robots en als deze tests goed verlopen gaat Foxconn zo’n 1 miljoen robots gebruiken en worden de fabriekswerkers aan de kant gezet, een robot kost tussen de 20 duizend en 25 duizend dollar per stuk dus dat zou dan gaan om een zeer grote investering, het voordeel van deze robots zou zijn dat ze geen productie fouten maken die de menselijke fabrieksarbeiders wel zouden kunnen maken. Foxconn begint met zo’n 10.000 robots voor de iPhone 6 productie.

Apple helpt Foxconn

Voor deze grote automatisering is uiteraard veel geld nodig, Apple helpt Foxconn daarin en investeerd een flink bedrag in het bedrijf, het zou gaan om 10,5 miljard dollar.

Ondanks de toekomstige robot technologie die Foxconn gaat gebruiken zijn er toch nog 100.000 nieuwe medewerkers in de fabrieken in China aangenomen om ze de iPhone 6 te kunnen produceren, uiteindelijk zullen deze mensen toch door de robots vervangen gaan worden.

Goed alternatief voor de iPhone 6

Als u een iPhone gaat kopen maar niet kunt wachten op de nieuwe iPhone 6, kunt u een iPhone kopen die al op de markt is. Denk hierbij aan de iPhone 5s, dit is een zeer geavanceerde telefoon met alles erop wat u maar nodig kunt hebben, zo heeft de iPhone 5s een vingerafdruk scanner (touch id) waardoor de iPhone beveiligd kan worden met uw vingerafdruk. U kunt dus met een gerust hart de iPhone 5s kopen zolang de iPhone 6 nog niet uit is.