Ideeën voor je tuinhuisje

Je tuinhuisje kan handig zijn om je tuin mee op te ruimen. Maar er zijn nog meer doeleinden voor een tuinhuisje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tuinkantoor, recreatieruimte of een mooie plek om planten en gewassen te kweken. Alle ideeën voor je tuinhuisje hebben we voor je op een rij gezet.

1. Letterlijk een huisje in de tuin

Een tuinhuis voorzien van alle detail van een echt huis. Gevelbeplanting, ramen, kozijnen, bloembakken en een windwijzer. Alles zit erop en maakt je tuin charmant.

2. Puntdak

Tuinhuisjes met een punt dak wekken een beeld van een mooi landschap op. Zeker als de puntvorm meerdere keren wordt gebruikt in de tuin. Zo wordt komt het tuinhuis hier goed overeen met het vogelhuisje.

3. Bijzondere toegang tot de tuin

Een pad dat door een tuinhuis leidt. Dat zorgt voor een unieke en makkelijke toegang van je tuin.

4. Oudheid en antiek

De gotische boogramen geven een antieke sfeer aan dit tuinhuis.

5. Rustieke blokhut

Wil je een veranda en een blokhut in één? Ook dat is mogelijk! Geniet heerlijk op het bankje onder de veranda van het buitenleven. Deze blokhut geeft je tuin een natuurlijke, rustieke en Oostenrijkse sfeer.

6. Op een heuvel

Dit tuinhuis is gefundeerd op een heuvel en zorgt ervoor dat je tuin nog langer lijkt.

7. Verf op je tuinhuisje

Maak van je tuinhuis helemaal jouw eigen ding door het een kleurtje te geven dat past bij jouw tuin en stijl.

8. Tuinhuisje om zorgeloos te genieten

Overvloed aan bloemen, grillige sculpturen en gevonden voorwerpen zette de toon voor een praktische, maar luchtige benadering van tuinieren. Met ruime berging en een zonovergoten tuinhuisje wordt het onderhoud van de tuin eenvoudiger.

9. Groen dak!

Doe mee aan de groene dak rage door planten bovenop je tuinhuis laten groeien. De planten houden je tuinhuis koeler, genieten van regenwater en fleuren de tuin met hun kleurrijke bladeren.

10. Fantasievolle franjes

Het gedetailleerde houtwerk op het tuinhuisje hieronder geeft een speelse touch. Hart-vorm uitsparingen in de luiken en een witte rieten stoel maken het plaatje compleet.