Schotelschommels, plezier voor groot en klein

Schotelschommels of apenschommels zoals ze vaak worden genoemd, zijn er in vele uitvoeringen. Ze kunnen gemaakt zijn van hout, plastic of rubber. De meeste ouders en kinderen kennen de schotelschommel wel van de kabelbanen op de openbare speelplaatsen. Wie dit type schommel al eens heeft uitgeprobeerd met kinderen, weet hoeveel lol de kleintjes daarmee hebben.

Deze schotelschommel is niet alleen ideaal voor de kabelbaan, maar ook voor een speeltoren biedt dit schommelzitje ongekende mogelijkheden. De schommelervaring gaat verder dan het gebruikelijke heen en weer zwaaien, omdat de schommel in alle richtingen kan schommelen; je kunt in een cirkel zwieren en rondjes draaien. Het evenwichtsgevoel en de motoriek worden bijzonder geprikkeld door de flexibiliteit en de speciale vorm van de zitjes. Rond de leeftijd van 3-5 jaar ontwikkelen kinderen het vermogen om hun eigen gewicht te kunnen houden met hun armen, de meeste driejarigen klemmen zich als kleine aapjes vast aan de schommel. Voordat men het weet veranderen de kleintjes door middel van de schommel in mini-piraten of heersers van de jungle. Als u niet zeker weet of uw kind zich goed kan vasthouden bij dit type schommel is het raadzaam om eerst eens op een openbare speelplaats wat proefzwaaien te maken op een schotelschommel.

De robuuste schommelzitjes van de schotelschommel bieden een heleboel ruimte voor de kinderlijke fantasie, zelfs kinderschoenen kunnen hen niet deren wanneer ze zich staand van dek naar dek slingeren als kleine piraten. Bij Wickey vindt u schotelschommels is allerlei uitvoeringen – van rubber, hout en plastic, specifiek voor de kabelbaan of voor de speeltoestellen.