Houten vloeren bedrijven

Heb je een houten vloer, maar is die niet zo mooi meer? Of heb je de keuze gemaakt voor een nieuwe houten vloer? Er zijn flink wat gespecialiseerde bedrijven in houten vloeren waar je een nieuwe vloer kunt kopen of je oude vloer kunt laten renoveren. Voor een bedrijf bij jou in de buurt, kun je op internet zoeken onder houten vloeren. Bekijk de verschillende websites eens waaronder die van Dutzfloors.

Belangrijke aspecten

Aan welke wensen of eisen moet een vloer voor jou voldoen? Ten eerste is het belangrijk om te kijken wat je kunt besteden, want hoe je het ook wend of keert het gaat je geld kosten. Als je voor jezelf hebt vastgesteld wat je er maximaal aan wilt uitgeven, kun je gaan kijken naar de houtsoort, de bewerking en de kleur. Er zijn tal van mogelijkheden met of zonder vloerverwarming.

Wensen houten vloeren

Je kunt jezelf een aantal vragen stellen om er achter te komen wat belangrijke aspecten zijn voor het kiezen van een vloer. Houd je van licht of juist van een donkere vloer? Een donkere vloer straalt meer warmte uit dan een lichte vloer. Heb je het liefst een speelse of juist een strakke vloer? De visgraat of tapis vloer geeft een speels effect en een planken vloer oogt strak. Wist je dat voor intensief gebruik een massief eiken vloer het meest geschikt is? Wil je graag vloerverwarming onder je houten vloer aan laten leggen? Dan moet je weten dat niet alle houtsoorten geschikt zijn voor vloerverwarming. Een gespecialiseerd bedrijf kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn. Bekijk het volgende filmpje op Youtube eens over het productieproces van een echte Nederlandse houten parketvloer.