Het paleolithicum

Nieuwe onderzoeken naar het paleolithicum heeft ons veel geleerd en het heeft ook geholpen bij het ontwikkelen van de paleo recepten.

Onderzoek naar het paleolithicum

Onderzoekers zijn de afgelopen 30 jaar al bezig met het onderzoeken van het paleolithicum en ze hebben ook de botten bestudeert van de mensen uit die tijd. De paleolithicum was zo een 10.000 tot 2 miljoen jaar geleden. Onlangs zijn er ook botten gevonden onder lava lagen in Afrika, wat hun een dieper inzicht heeft gegeven heeft. De mensen bleken in die tijd in een beter gezondheid te verkeren en ze leefden ook veel langer. De aanname was lang zo dat die mensen juist veel minder lang dan ons leefden. Dit blijkt dus volkomen verkeerd te zijn.

Het blijkt dat ze langer en gezonder leefden, omdat hun voeding veel beter was. Ze aten enkel wat de natuur leverde, want ze hadden niet de mogelijkheid om zelf voedsel te produceren.

Een nieuwe filosofie

Zo is er een nieuwe filosofie ontstaan namelijk het paleo filosofie. Artsen en onderzoekers hebben samen paleo recepten samengesteld, om zo de voeding van onze voorouders na te bootsen. Ze geloven dat door het dieet van onze voorouders te volgen, wij ook langer en gezonder kunnen leven.

Mensen dat met de paleo recepten zijn begonnen leven dan ook veel gezonder. Zo zijn de mensen die in 1980 met het dieet begonnen. Vandaag de dag zijn ze veel gezonder en ze zijn ook haast nooit ziek. Veel mensen betwijfelen het paleo filosofie, maar de resultaten van de paleo recepten kunnen niet ontkent worden.